Tet Aspirant

India's Most Popular Educational platform for

CTET Super TET UPTET KVS DSSSB UG NET

Important Computer Questions Part 12 | MCQs for Govt & Competitive Exams

Important Computer Questions Part 12 | MCQs for Govt & Competitive Exams

 

Important Computer Questions Part 12 | MCQs for Govt & Competitive Exams

Question 331: Translating words, sounds, images and similar functions into a format that people can understand into a format that the system unit is know as ______.

(a) Device drivers

(b) Device readers

(c) Input devices

(d) Output devices

(e) None of these

Answer: (c) Input devices

 

Question 332: A given computer system consists of

(a) only one input device

(b) only two input devices

(c) None of these

(d) Multiple input device

Answer: (d) Multiple input device

 

Question 333: Which equipment is used to capture information and commands?

(a) Output device

(b) Input device

(c) Storage device

(d) Telecommunication device

(e) None of these

Answer: (b) Input device

 

Question 334: Which of the following is not a part of the input stage?

(a) Data capture

(b) Display of instructions

(c) Data collection

(d) Encoding

Answer: (b) Display of instructions

 

Question 335: The default layout of most keyboards is called-

(a) ALPHBET

(b) QWERTY

(c) ASCII

(d) IEEE

Answer: (b) QWERTY

 

Question 336: A device that lets you talk to a computer (like a mouse or keyboard) is called as ______

(a) Storage

(b) Process

(c) Input

(d) Output

Answer: (c) Input

 

Question 337: Which of the following is an Input device?

(a) Joystick

(b) Plotter

(c) Coder

(d) Printer

Answer: (a) Joystick

 

Question 338: Which among the following input devices consists of a stick which pivots on a base and reports its angle or direction of the CPU?

(a) Microphone

(b) Light pen

(c) Keyboard

(d) Joystick

Answer: (d) Joystick

 

 

 

#Important Computer Questions Part 12 | MCQs for Govt & Competitive Exams

#Tet Aspirant

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top